Tips voor een geslaagd aperitief

Aanbevolen

Wie had een jaar geleden ooit gedacht dat we er bij zouden zitten zoals we nu doen. Op afstand en met allerlei voorzorgsmaatregelen. Gelukkig betekent dit niet dat we niet als vanouds kunnen aperitieven. Of het nu om een kerstaperitief, nieuwjaarsaperitief of een aperitief met vrienden of familie gaat, we geven je graag enkele tips om je aperitief hoe dan ook geslaagd te maken!

1.      Online aperitief

De meeste van ons zijn inmiddels wel gewend aan videobellen. Of dat nu op werk of met familie is, we videobellen wat af. Een mooie uitvinding die vooral in deze tijd goed van pas komt. Ook als je een aperitief wilt organiseren, dit kan namelijk prima via een beeld belafspraak. Plan tijdig iets in en zorg dat iedereen iets te drinken en te eten klaar heeft staan. Ook leuk is om elke deelnemer een wijnpakket te laten bestellen, zo kunnen jullie gezamenlijk dezelfde wijnen proeven en er misschien zelfs een online wijnproeverij van maken.

2.     Eigen hapjes

Zie je elkaar gewoon face-to-face, zorg er dan voor dat je op afstand van elkaar het glas heft. Om ervoor te zorgen dat iedereen afstand kan houden kun je er voor kiezen om in plaats van hapjes neer te zetten op een plek, iedereen zijn eigen bord met hapjes te geven. Zo zit je niet met z’n allen van hetzelfde bord te eten en heeft toch iedereen wat lekkers voor zich. Het brengt misschien iets meer afwas met zich mee, maar het ziet er wel heel gezellig uit! 

3.      Organiseer een thema avond

Met kerst is het thema al snel besloten, maar houd je een aperitief op een andere datum kies er dan eens voor om voor een speciaal thema te gaan. Ga bijvoorbeeld voor een Duitse thema avond waarbij je allerlei Duitse drankjes en hapjes neerzet. Of ga voor Werelds en laat je gasten kennismaken met diverse hapjes en drankjes die ze misschien nog niet kennen. Denk aan Argentijnse rode wijn, Chinese witte wijn of wijn uit Hongarije. Of laat iedereen zelf iets meenemen en laat je verrassen!

4. Spelletjes

Of je elkaar nu online of face-to-face ziet, je maakt het nog gezelliger met enkele leuke spellen. Van leuke kaart en bordspellen tot spellen waarbij je dingen uit moet beelden. Ook online zijn er genoeg leuke spellen vinden om je aperitief nog geslaagder te maken.

Laatste berichten

Het beste matras voor een goede nachtrust

Het vinden van een goed matras kan best lastig zijn. Er is zoveel keuze en iedereen heeft natuurlijk een ander lichaam....

Meer zoals dit