Tips om heerlijk te ontspannen

Aanbevolen

We zijn behoorlijk druk en tijdens deze crisis en lange periode van isolatie, is het van groot belang dat we de tijd nemen om te ontspannen en even tot onszelf te komen. De stress opzij zetten en niet denken aan dingen die nog geregeld moeten worden of die in de soep dreigen te lopen. En dat kan, met name nu, nog behoorlijk lastig zijn.

Geen afleiding

Het belangrijkste is om u af te zonderen en afleidingen buiten de deur te houden. Zet uw telefoon uit of zet anders alleen het geluid uit. Als u het geluid uitzet, dan bepaalt u zelf of en wanneer u op de telefoon kijkt en er dus door gestoord wil worden. Maar zonder dat u het door heeft zullen er meer afleidingen in huis zijn. Doe de gordijnen bijvoorbeeld dicht wanneer u ook niet gestoord wil worden door invloeden van buiten.

Een goed glas wijn

Bij een moment zonder afleiding hoort uiteraard een goed glas wijn om helemaal te kunnen genieten. Gaat u liever voor een rode wijn zoals Merlot of toch liever een verfrissend glas Sauvignon Blanc? Wilt u wel rode wijn, maar dan liever geen zware wijn? Dan kunt u gaan voor een Pinot Noir of een Gamay. Van de druif Gamay worden de beste Beaujolais wijnen gemaakt. Heerlijk fris voor een rode wijn met aroma’s van rood fruit. Echt een wijn om van te genieten in de avond en zeker niet te zwaar.

Plan

Het kan lastig zijn, maar plan het moment om te ontspannen. Blokkeer desnoods een deel van de ochtend, middag of avond in uw agenda en zorg dat u zich daar ook aan houdt. Heeft u kinderen? Kijk dan of ze ergens kunnen spelen of bedenk wanneer ze op hun eigen kamer spelen of slapen. Als dat allemaal is gelukt, zorg dan ook vooral dat u weet wat u wilt doen om te ontspannen. Dat klinkt misschien een beetje raar, maar niets is zo vervelend om een rustmoment in te plannen en u vervolgens te vervelen. Zijn er films of series die u graag wil zien? Of misschien neemt u eindelijk de tijd om dat goede boek te lezen. Niets staat u meer in de weg. Zet die telefoon uit, doe de gordijnen dicht en pak die lekkere wijn. Al gaat dit laatste wellicht niet op voor een moment van rust in de ochtend of middag. Een ontspan moment in de avond biedt dan de beste mogelijkheden.

Laatste berichten

Het beste matras voor een goede nachtrust

Het vinden van een goed matras kan best lastig zijn. Er is zoveel keuze en iedereen heeft natuurlijk een ander lichaam....

Meer zoals dit