Hoe richt jij je woonkamer leuk en efficiënt in? 

Aanbevolen

Ga jij binnenkort verhuizen en zoek je inspiratie om een sfeervolle, leuke en efficiënte woonkamer in te richten? Of ben je nu veel thuis aan het werk door de crisis en ben je toe aan een nieuwe inspirerende omgeving? De woonkamer is de centrale ruimte in je huis en daar moet jij en je gezin zich thuis voelen. Een woonkamer heeft vele functies en daarom kan het best lastig zijn om dit zo efficiënt mogelijk in te richten. Met deze tips helpen we jou een eindje op weg en krijg je een dosis aan nieuwe inspiratie! 

 

Welke functies heeft jouw woonkamer?

Is de woonkamer een plek waar jij en je gezin veel doorbrengen? Mogen de kinderen bijvoorbeeld lekker spelen in de kamer en/ of ben jij hier veel aan het werk? Als eerste stap is het belangrijk om deze doelstellingen te bepalen zodat jij je woonkamer efficiënt kan inrichten. Hier kun jij de juiste meubels en verlichting op afstemmen. 

 

Maak een logische indeling

Als de functies zijn bepaald en jouw prioriteitenlijst compleet is kun je de woonkamer logisch gaan inrichten. Houd bijvoorbeeld rekening met tuindeuren die nog makkelijk open moeten kunnen en bepaal de looproute door je woonkamer. Heb je te maken met een kleine ruimte? Kies dan voor handige opberg meubels zoals een bank waar je veel spullen in kwijt kunt of laat de tv niet veel ruimte innemen door het op te hangen aan een tv beugel

 

Welke sfeer spreekt jou aan? 

Het kan best lastig zijn om allerlei meubels bij elkaar te kiezen dat uiteindelijk een geheel vormt. Handige tools die jij kunt gebruiken zijn Instagram en Pinterest. Op Pinterest kun je zelfs moodboards maken met foto’s die jou aanspreken. Door deze te verzamelen krijg je een goede impressie van de sferen die jou aanspreken. Ga je bijvoorbeeld voor meer industrieel, Scandinavisch, boho stijl of modern? Is de stijl van jou en je partner precies tegenovergesteld? Maak allebei zo een bord en bepaal vervolgens welke meubels echt belangrijk zijn voor jullie beide en probeer zo een beetje de stijl in elkaar te mixen. 

 

Styling van de woonkamer 

De meubels in de woonkamer vormen de basis van de sfeer. Daarnaast kun je met behulp van accessoires een gezellige woonkamer creëren. Als je de meubels hebt uitgekozen met het idee dat ze jarenlang mee moeten gaan kun je tussendoor met accessoires een steeds iets andere look creëren op het leuk en spannend te houden. 

Laatste berichten

Het beste matras voor een goede nachtrust

Het vinden van een goed matras kan best lastig zijn. Er is zoveel keuze en iedereen heeft natuurlijk een ander lichaam....

Meer zoals dit