Hoe kun je online vergaderingen voeren?

Aanbevolen

We hebben nu te maken met maatregelen waardoor we noodgedwongen thuis moeten werken en meer binnen moeten blijven. Het zijn maatregelen waar niemand van te voren rekening mee had gehouden. Daarom is het erg belangrijk om niet te wachten met het creëren van een werkplek voor thuis. Zorg voor een goede zithouding en voor de juiste apparatuur. In deze lastige periode mag het niet zo zijn dat je werk daaronder lijdt. Het is van groot belang om ook thuis goed aan de slag te kunnen. Je kunt er eventueel voor kiezen om wat spullen van kantoor mee naar huis te nemen als het bedrijf waar je werkt daar mee akkoord gaat. Anders zul je zelf even op zoek moeten gaan naar de juiste spullen zoals een bureaustoel of een computerscherm.

Video calls en online vergaderingen

Om goed contact te blijven houden zul je online goed moeten communiceren met je collega’s. Veel communicatie zal gaan via diverse social media. Daarnaast zullen de vergaderingen en meetings online plaats vinden in de vorm van video calls of livestreams. Zorg ervoor dat je ook hiervoor over de juiste apparatuur beschikt zoals een webcam of een koptelefoon. Dat zijn accessoires die veel nut hebben wat betreft het thuis werken. Daardoor wordt je niet beperkt in je mogelijkheden, maar kun je thuis volledig aan de slag. Verder zullen sommigen die normaal gesproken training geven of tutorials presenteren nog wat extra dingen moeten aanschaffen voor het thuis werken.

Hoe geef je thuis een tutorial?

Als je naast het normale werk ook nog les geeft in de vorm van bijvoorbeeld een training of een tutorial, zul je na moeten denken over een bepaald soort streaming. Je kunt tegenwoordig ook vrij gemakkelijk events organiseren waar anderen deel van kunnen uitmaken. Deze toepassing hoef je niet perse te kopen, want je kunt bijvoorbeeld ook een livestreaming huren. Op deze manier bespaar je wat onnodige kosten en kun je door blijven gaan met al je diensten. Mensen kunnen dan met je meekijken, communiceren en vragen stellen. Eigenlijk blijft dan alles hetzelfde, ondanks iedereen thuis achter zijn eigen laptop of pc zit. Heb je zelf nog vragen wat betreft een optimale thuis werkplek of heb je nog handige tips die nog niet genoemd zijn, laat het mij dan even weten!

Verhuur

Op zoek naar een verhuur partner met een groot assortiment, licht, geluid, beeld en special FX? Bekijk dan wat wij voor jou kunnen betekenen op luxonos.nl

Laatste berichten

Het beste matras voor een goede nachtrust

Het vinden van een goed matras kan best lastig zijn. Er is zoveel keuze en iedereen heeft natuurlijk een ander lichaam....

Meer zoals dit