Het beste matras voor een goede nachtrust

Aanbevolen

Het vinden van een goed matras kan best lastig zijn. Er is zoveel keuze en iedereen heeft natuurlijk een ander lichaam. Toch is het altijd mogelijk om een goed matras te vinden voor iedereen. Via sommige webshops is het bijvoorbeeld mogelijk om een matrassenwijzer te gebruiken. Zo zijn er namelijk matrassen die standaard al zorgen voor de juiste ondersteuning, ventilatie en drukverdeling. Maar het hangt van je bouw, lighouding en slaappatroon af hoeveel ondersteuning je nodig hebt. De ene persoon heeft een matras nodig met meer ventilatie, en de andere persoon juist weer minder. Daarom is een matrassenwijzer handig, om advies te krijgen over welk matras via die desbetreffende webshop het beste bij jou past. Want waar bestaat een goed matras nou eigenlijk uit?

Een goed matras

Goede matrassen bestaan meestal uit koudschuim en visco-elastisch schuim. Dit zorgt voor een goede ondersteuning, maar ook voor ventilatie en drukverdeling. Bij matrassen met extra ventilatie zijn meerdere lagen schuim toegevoegd. Ventilatie is namelijk heel belangrijk in matrassen, omdat je gemiddeld een halve liter vocht verliest tijdens je slaap. Het is overigens mogelijk om de levensduur van matrassen te verlengen door gebruik te maken van een topper. Naast dat je een topper gebruikt voor een boxspring, is het dus ook mogelijk om deze op matrassen te leggen. Dit zorgt ook voor een extra comfortlaag.

Topper

Wil je een extra comfortlaag in je bed? Schaf dan een topper aan. Er zijn namelijk ook toppers die uit visco-elastisch schuim bestaan, waardoor deze voor de beste ondersteuning, ventilatie en drukverdeling zorgen. Weet je niet welke topper het beste bij jou past? Ook dan is het vaak mogelijk om via de webshop een matrassenwijzer in te vullen. Zo zorg je ervoor dat je het beste matras aanschaft, maar ook de beste topper. Overigens is het belangrijk om bij het hebben van een oud matras een nieuwe aan te schaffen. Heb je bijvoorbeeld last van kuilen? Dan gaat de aanschaf van een topper niet helpen. Schaf dan een nieuw matras aan met daarbij een nieuwe topper om de levensduur van de matrassen te verlengen. Wil je liever nog wat meer advies over matrassen en toppers? Dan is het vaak mogelijk om de webshop telefonisch te contacten of een afspraak met ze te maken, om zo het beste product voor jou uit te zoeken!

Laatste berichten

Met OSW.be je moto verkopen

Je moto verkopen is tegenwoordig een gemakkelijke zaak. Via OSW.be meld je jouw moto gratis aan. Dit gaat via...

Meer zoals dit