Help! Welke cartridge is geschikt voor mijn printer?

Aanbevolen

Heb je thuis een printer en is de inkt op? Op het internet worden velen soorten cartridges gaan geboden. Daardoor kan het best lastig zijn om een keuze te maken. Veel mensen vragen zich af wat nou de verschillen zijn tussen cartridges. En kun je beter een cartridge kopen van een huismerk of van de printer zelf zoals een hp cartridge voor een HP printer? Ben jij één van die mensen? Met dit artikel beantwoorden we een paar vragen omtrent cartridges, dus lees vooral verder!

 

Is een huismerk cartridge minder goed voor mijn printer dan een merkgebonden cartridge? 

Een huismerk cartridge is vaak goedkoper dan originele inktcartridges van de fabrikant zelf. Het hoeft niet per sé zo te zijn dat een huismerk cartridge een minder goede kwaliteit heeft. Dat maakt de keuze natuurlijk niet makkelijker. Wij adviseren om de keuze af te laten hangen van de service die de aanbieder biedt. Bij sommige aanbieder heb je bijvoorbeeld een garantieperiode. Dat geeft aan dat de webshop te vertrouwen is. Ook kun je vaak recensies lezen op deze webshops. Aan de reacties van anderen kun je ook meten of de cartridge naar behoren werkt. Ga ook niet direct voor de goedkoopste cartridge. Goedkoop is vaak duurkoop. 

 

Kan mijn printer beschadigd raken door een huismerk cartridge?

Natuurlijk is het laatste dat je wilt een kapotte printer. En al helemaal wanneer je net een nieuwe printer hebt aangeschaft. Vaak geeft een printer aan als er geen originele cartridge in de printer zit. Dit is een moment dat er vaak een paniek komt en mensen bang zijn dat de printer daadwerkelijk beschadigd raakt. Maar wij kunnen je gerust stellen. Huismerk varianten leiden niet tot een defect aan je printer. De printer geeft dit aan want het heeft te maken met het verdienmodel van de fabrikant. Zij verdienen er natuurlijk geen geld aan als jij cartridges ergens anders koopt. 

 

Waarom zijn originele cartridges vaak duurder?

De fabrikanten zetten printers af tegen een zo laag mogelijke prijs. Vervolgens hopen zij dat jij blijvend hun cartridges gaat kopen. Op hun cartridges hebben zij een hele hoge marge zodat ze geld aan je kunnen verdienen. Ook denken mensen vaak dat de inkt niet zo goed is van een huismerk cartridge als de originele. Dat is een logische gedachte, want waarom zouden die cartridges anders zo duur zijn? Maar het tegendeel is waar! Het is zelfs zo dat originele cartridges vaak minder inkt bevatten. Ook dit heeft weer te maken met het verdienmodel. 

 

Ook de consumentenbond deed onderzoek …

Na een onderzoek vanuit de consumentenbond naar cartridges kwam eruit dat de kwaliteit van de inkt van originele cartridges inderdaad beter is. Maar de huismerken liggen hier dicht tegenaan. Vaak zijn deze ook goedkoper en bevatten meer inkt. Druk jij vaak documenten af waarbij de kwaliteit niet maximaal hoeft te zijn? Dan adviseren wij je om te kiezen voor een huismerk. 

 

Laatste berichten

Het beste matras voor een goede nachtrust

Het vinden van een goed matras kan best lastig zijn. Er is zoveel keuze en iedereen heeft natuurlijk een ander lichaam....

Meer zoals dit