Gezond haar: hoe krijg je het?

Aanbevolen

Glanzend haar is een teken van gezondheid. Mensen voelen zich er in het algemeen ook mooier door. Maar niet iedereen heeft de glans die ze zouden willen hebben, dus hoe krijg je dit? Wanneer de tips in deze blog worden opgevolgd, is glanzend en gezond haar gegarandeerd.

Wassen van het haar

De eerste tip is om het haar niet al te vaak te wassen. Sommige mensen zijn geneigd om het haar dagelijks te wassen. Dit geeft het tegenovergestelde effect van wat er verwacht zou worden! Commerciële, reguliere shampoo bevat vaak veel chemische bestanddelen. Deze bestanddelen zorgen ervoor dat de natuurlijke oliën van de hoofdhuid weg worden gehaald. De oliën worden geproduceerd door talgkliertjes, die ervoor zorgen dat de opperhuid vettig blijft. Het doel van de talgkliertjes is om de huid te beschermen tegen uitdroging en om de huid meer waterafstotend te maken. Door het haar vaak te wassen met reguliere shampoo worden de natuurlijke oliën geproduceerd door de talgkliertjes weg gestript. Het resultaat dat volgt is dat de hoofdhuid juist meer talg gaat produceren. In andere woorden wordt de hoofdhuid dus juist vetter als het vaak gewassen wordt. Het haar zelf wordt er minder soepel en dik van.

Om de talgproductie in balans te brengen, wordt aangeraden om het haar maximaal twee tot drie keer te wassen in een week. Was ook het haar met speciale shampoo, gespecialiseerd op het type haar en hoofdhuid dat jij hebt. Professionele haarproducten zorgen ervoor dat vet en futloos haar en een droge hoofdhuid verleden tijd zijn. Aangeraden wordt om bijvoorbeeld Matrix te kopen. Matrix haarproducten bestaan uit een ruim assortiment van verschillende producten, afgestemd op verschillende typen haar. Zo zijn er speciale producten voor gekleurd haar, krullend haar, droog haar en nog veel meer.

Haarproducten in het haar

Deze tip is misschien een bekende, maar wel een belangrijke: gebruik zo weinig mogelijk haarproducten. Onder haarproducten verstaan we in deze blog dingen zoals haarmousse en haarspray, en producten die hitte afgeven, zoals een stijltang of krultang. Haarproducten hebben gedurende de dag een verzwarend effect op het haar. In plaats van het haar te beschermen en voller te laten lijken, zorgen de producten ervoor dat het haar er slechter uitkomt te laten zien. Regelmatig hitte op het haar zorgt voor uitdroging en bros haar, waardoor het sneller kan beschadigen en waardoor de glans verdwijnt. De oplossing voor de problemen is een makkelijke. Probeer zo min mogelijk dingen in het haar te smeren en gebruik zo weinig mogelijk hitte.

Onder ‘haarproducten’ verstaan we ook het verven van het haar. Veel haarverven bestaan, net zoals de reguliere shampoos, uit chemische bestanddelen. Deze leggen een laagje over de natuurlijke haarschubben heen, waardoor de bescherming van het haar kapot wordt gemaakt. Het regelmatig verven van het haar zorgt ervoor dat de haarschubben kapot gaan, wat resulteert in droog en glansloos haar. Regelmatig verven wordt veel vaker dan niet gedaan, omdat chemische verf relatief snel uit het haar verdwijnt, waardoor het verven herhaalt moet worden. Als je echt een andere haarkleur wilt hebben, kies dan voor plantaardige verf. Deze verf legt geen laag om het haar heen, maar gaat erin zitten. De kleur blijft beter en langer zitten zonder dat het haar aangetast wordt.

Borstelen van het haar

De laatste tip gaat over het borstelen van het haar. Gebruik hiervoor geen borstels gemaakt van plastic. Deze trekken letterlijk de haren stuk. Kies liever voor een borstel gemaakt van varkenshaar. Varkenshaar zorgt ervoor dat de natuurlijke oliën van de hoofdhuid opgenomen worden en verspreiden het over het haar heen, dus de olie komt ook in de puntjes van het haar terecht. De haren van de borstel zijn gemaakt van de haren van wilde zwijnen, die goed verzorgt worden en lang kunnen leven.

Zorg ervoor dat het haar droog is wanneer er gekamd gaat worden. Nat haar is meer kwetsbaar en kan daardoor sneller afbreken. Het is dus beter om te wachten tot het haar droog is om het te kammen.

Het opvolgen van de tips zal ervoor zorgen dat droog en breekbaar haar weer gezond zal worden en de natuurlijke glans weer terug zal krijgen. Mooier haar met een paar kleine veranderingen in het dagelijks ritme!

Laatste berichten

Het beste matras voor een goede nachtrust

Het vinden van een goed matras kan best lastig zijn. Er is zoveel keuze en iedereen heeft natuurlijk een ander lichaam....

Meer zoals dit