Een nieuwe telefoon uitkiezen? Zo doe je dat.

Aanbevolen

Je kent het wel, die mail van je provider dat je telefoonabonnement afloopt. Voor sommigen hét signaal om gelijk een nieuw toestel en nieuw abonnement uit te kiezen, de ander stelt het juist liever uit of kan helemaal geen keuze maken. Hoewel de meeste mensen tegenwoordig een smartphone van een bekend merk hebben worden we, juist van diezelfde bekende merken, alsnog overspoeld met het aanbod van verschillende telefoons. Ieder jaar komt er weer een nieuw model op de markt met allerlei features en die kost dan ook weer een stuk meer. De keuze wordt er je zo niet gemakkelijker op gemaakt.

 

Wil je wel een nieuwe telefoon?

De meeste aanbieders maken hun smartphones op zo’n manier dat deze na een jaar of twee wel toe zijn aan vervanging, de slimmeriken. Toch zou het zomaar kunnen dat jij eigenlijk nog best tevreden bent over jouw telefoon op het moment dat je abonnement afloopt. Alles wat je nodig hebt staat er al op en misschien heb je helemaal geen zin om weer een berg geld aan een nieuw toestel uit te geven. Een SimOnly abonnement is dan echt een uitkomst. Met een SimOnly abonnement behoud je je telefoon en verleng je eigenlijk alleen het abonnement, die je dan maar tussen de tien en twintig euro per maand kost. Je kunt het abonnement afsluiten voor een maand, maar ook gewoon een jaar of twee jaar.

 

Een nieuwe telefoon uitkiezen

Als je toch besluit je telefoon te willen vervangen, dan moet je een lastige keuze maken. Het draait er natuurlijk volledig om wat jij belangrijk vindt aan jouw telefoon en dat begint bij het formaat. Hoe iedereen vroeger een kleine telefoon had worden de nieuwe modellen tegenwoordig juist weer steeds groter. Het kijkt wel prettig zo’n groot scherm, maar het is super onhandig als je jouw telefoon altijd in je broekzak draagt. Het je kleine handen, dan is zo’n groot scherm ook niet aan te raden. Zie dan maar eens die hoek linksboven aan te tikken met je duim. Ook de verschillende functies, het besturingssysteem, de camerakwaliteit en de kracht van het toestel zijn dingen die je in jouw keuze mee moet nemen.

 

Merk kiezen

Zodra je voor ogen hebt welke specificaties jouw nieuwe telefoon allemaal moet hebben is het tijd om uit te zoeken welk merk het beste model aanbiedt. Ga je voor Apple omdat je hieraan gewend bent of deze keer toch voor Samsung of Huawei? Bij je nieuwe telefoon wil je natuurlijk ook gelijk de juiste accessoires, zoals een hoesje en screen protector. Leuk om te weten: je kunt nu zelf je eigen Apple hoesjes maken.

Laatste berichten

Het beste matras voor een goede nachtrust

Het vinden van een goed matras kan best lastig zijn. Er is zoveel keuze en iedereen heeft natuurlijk een ander lichaam....

Meer zoals dit