Een kersverse kleine, wat nu?

Aanbevolen

De komst van een baby is een waar wonder. Het brengt het leven van ieder mens op een totaal nieuw niveau en zet je voor uitdagingen en gevoelens die je nooit voor mogelijk had gehouden. Maar het uitzicht op een kleine kan ook twijfel en vragen teweegbrengen. In deze blog vertel ik je daar het één en ander over, wat kun je daartegen doen bijvoorbeeld? Lees je mee?

Neem de twijfel weg, als die er is

De meeste mensen klappen in hun handen als ze erachter komen dat er een baby aankomt. Maar soms is de situatie onzeker. Bijvoorbeeld wanneer je twijfelt of jij wel de vader bent. Die twijfel kan zich in allerlei situaties voordoen, bijvoorbeeld wanneer je relatie een poosje uit is geweest. Gelukkig kan je die twijfel wegnemen door middel van het uitvoeren van een vaderschapstest. Een vaderschapstest kan je al uitvoeren voordat de baby geboren is, namelijk met het DNA van de vermeende ouders. Dit heet een prenatale vaderschapstest. Dit kan niet alleen zekerheid geven voor de vader maar ook voor de moeder. Zo ga je veel zekerder de rest van de zwangerschap in en kan je je overgeven aan de realisatie dat je ouder wordt.

Bereid je van tevoren voor

Wanneer je dan zeker weet dat je een kindje krijgt, begin dan al vroeg aan de voorbereiding. Na 3 maanden zijn de ‘onzekere’ maanden wat betreft de groei van de baby vaak voorbij en dan kan je al beginnen met inkopen doen en je via cursussen laten informeren over van alles en nog wat. Zo verdeel je de druk van het voorbereiden en kan je meer genieten. Als je dit pas veel later doet, moet je in een kortere tijd veel meer regelen en dat zorgt voor stress. En stress, dat is nou precies wat je niet wilt hebben in een zwangerschap.

Neem de tijd

Voor sommige mensen kan het ook als een schok komen, om erachter te komen dat ze vader of moeder worden. Het belangrijkste is het om hier met je partner en of de andere ouder over te praten en jezelf de tijd tot acceptatie te gunnen. Er is geen boekje dat je vertelt hoe je dit moet doen en hoe je je moet voelen. Voor de één is het zwanger worden een jarenlang traject en voor de ander is het een complete verassing. Iedere situatie vraagt om een andere aanpak en alleen jij kan aanvoelen wat voor jou goed voelt

Laatste berichten

Het beste matras voor een goede nachtrust

Het vinden van een goed matras kan best lastig zijn. Er is zoveel keuze en iedereen heeft natuurlijk een ander lichaam....

Meer zoals dit