Een kalmere hond of kat

Aanbevolen

Honden en katten zijn de favoriete huisdieren over de hele wereld. En of je nu een hondenmens of een kattenmens bent, deze trouwe viervoeters brengen ontzettend veel plezier in je leven. Maar honden en katten hebben natuurlijk ook veel verzorging nodig. Daarnaast moeten honden en katten natuurlijk ook goed getraind zijn. Soms kunnen honden en katten zich misdragen en voor chaos of problemen in het huishouden. Vaak mensen denken dat slechte training of kwaadheid de oorzaak is van slecht gedrag bij huisdieren. Maar net zo vaak is het zo dat slecht gedrag voortkomt uit angst. Honden en katten kunnen net als mensen last hebben van stress en angst. Honden hebben bijvoorbeeld vaak last van verlatingsangst. In dit artikel bespreken we strategieën voor een kalmere hond of kat.

Train je hond alleen te zijn

Dit is vooral voor honden belangrijk, katten hebben er vaak minder moeite mee. Waar we het over hebben is verlatingsangst. Jonge honden vinden het vaak eng en gaan piepen wanneer de eigenaar weggaat. Tijdens het alleen zijn kan de hond dan soms slecht gedrag vertonen. Het is daarom belangrijk om vroeg te beginnen met je hond trainen om alleen te zijn. Je kunt dit doen door af en toe even weg te gaan en snel weer terug te komen. Ga geleidelijk de tijd dat de hond alleen is verlengen. Kies er ook voor om er geen groot gedoe van de maken. Als je hond het gevoel krijgt dat het een groot gebeuren is wanneer je weg gaat zal dit voor problemen zorgen.

Creëer een kalme omgeving

Het is voor huisdieren ook belangrijk om het gevoel te krijgen dat ze in een veilige en kalme omgeving leven. Wanneer ze het gevoel hebben in een overtrouwde omgeving zijn kunnen ze ongewenst gedrag beginnen te vertonen. Katten hebben dit soms in hun eigen huis, een goede oplossing hiervoor is een verdamper van bijvoorbeeld Feliway is een uitstekende oplossing. Deze verdamper zal feromonen loslaten waardoor de woning als een veilige en vertrouwde omgeving aanvoelt voor de kat. Dit kan gedrag zoals sproeien en plassen in huis voorkomen.

Honden zijn gehecht aan routines en gewoonten. Veel honden die bijvoorbeeld mee op vakantie gaan zullen gaan stressen door de nieuwe omgeving. Een goede manier om dit op te lossen is wat spullen en speelgoed van de hond mee te nemen op vakantie. Op deze manier zal de nieuwe omgeving als thuis aanvoelen voor de hond.

Laatste berichten

Het beste matras voor een goede nachtrust

Het vinden van een goed matras kan best lastig zijn. Er is zoveel keuze en iedereen heeft natuurlijk een ander lichaam....

Meer zoals dit