Drie tips om als duurzame vrouw door het leven te gaan

Aanbevolen

Tegenwoordig is niet alleen carrière en ambitie belangrijk als je een rolmodel wil zijn. Ook je uitspreken over maatschappelijke kwesties is enorm belangrijk. Als echte powervrouw kan je passie voor racisme, gender equality en milieu niet ontbreken. Vooral met dit laatste aspect had ik zelf altijd best wel wat moeite. Ik wilde wel als een duurzame vrouw door het leven gaan en mij hier meer mee bezig houden, maar wist niet zo goed hoe. Ik had het idee dat in de drukte van mijn leven dit er soms bij in schoot. Inmiddels weet ik dat dit geen goed excuus is, want met kleine veranderingen kan je al veel duurzamer leven! 

Tip 1: energiezuinig 

Allereerst kan je heel makkelijk zuinig omgaan met je energie. Een kleine aanpassing die je bijvoorbeeld zou kunnen doen, is kijken of je zuinige lampen hebt. Een ledlamp is namelijk negentig procent zuiniger dan een gloeilamp! Dat is toch veel?! De prijs van ledlampen ligt wel ietsje hoger, maar uiteindelijk zal je door het lage verbruik en de lange levensduur deze kosten weer terugverdienen. Je helpt dus het milieu en bespaart tegelijkertijd kosten. Op de website www.besled.nl kopen ledlampen winkel kan je verschillende soorten ledlampen aanschaffen. Ze hebben super veel keuze uit verschillende sterkte licht, warme of koel licht enzovoort.

Tip 2: afval scheiden 

Mijn tweede tip is om afval te scheiden. Een simpele manier om dit te doen is door gewoon een tweede prullenbak aan te schaffen of een dubbele te kopen. Zo kan je eenvoudig als je plastic afval hebt deze in een andere prullenbak/andere kant van een prullenbak gooien. Je moet wel van tevoren even kijken of in jouw gemeente en jouw stadsdeel ook plastic wordt gescheiden of dat dit niet hoeft. En het zou ook nog kunnen dat je PMD moet scheiden, dit staat voor Plastic, Metalen verpakkingen en Drinkpakken. Maar ook een goede tip dus om dit te doen. Dit kost net zoals andere lampen kopen weinig moeite, maar maakt wel een groot verschil voor de natuur.

Tip 3: minder vlees eten 

Mijn laatste tip is om minder vlees te eten. Wij Nederlanders zijn namelijk best wel gewend aan aardappelen, vlees, groenten. Maar heel veel gerechten kan je ook zonder vlees heel lekker maken. Zoals bijvoorbeeld een pasta met champignons en truffel, of ovenschotels met lekker veel kaas. Daarnaast is vegetarisch nep-vlees tegenwoordig ook heel goed. Soms proef je echt geen verschil! En je hoeft niet geheel vegetarisch te worden, want een aantal dagen per week geen vlees eten helpt ook al een hele hoop. 

Laatste berichten

Het beste matras voor een goede nachtrust

Het vinden van een goed matras kan best lastig zijn. Er is zoveel keuze en iedereen heeft natuurlijk een ander lichaam....

Meer zoals dit