5 dingen om te doen voor je bevalling

Aanbevolen

Of het nu de eerste of de vierde is: zwanger worden is altijd spannend. Maar de eerste zwangerschap is extra spannend, omdat alles nieuw is. 

Die eerste keer negen maanden een baby in je buik dragen: het lijkt een eeuwigheid waar geen einde aan komt. Het enige waar je in die tijd aan kunt denken is de baby die straks in jouw armen zal liggen. Maar voor je het weet zitten de babyshowers er op en staat de datum waarop je bent uitgerekend al voor de deur… Zorg dat je voor die tijd deze zaken al hebt afgerond!

1. Autostoel

Met name als je in het ziekenhuis bevalt, is het van belang van te voren een autostoel voor een baby te installeren. Ziekenhuizen laten je namelijk geen baby in de auto vervoeren zonder! Het kopen en installeren van een autostoel voor kinderen is ingewikkelder dan je aanvankelijk misschien denkt. Zorg ervoor dat de stoel aan de juiste veiligheidsverwachtingen voldoet, en dat de stoel goed in jouw auto past. Vaak kun je bij de lokale brandweer terecht voor een gratis controle, en ziekenhuizen bieden soms lessen aan. 

2. Kaartjes

Zodra de baby geboren is, wil je natuurlijk zo snel mogelijk een kaartje rond sturen om dit nieuws te verkondigen. Zorg dat je van te voren je adressenboek al in orde hebt. Ook kun je van te voren al een geboortekaartje ontwerpen. Ook als je er voor kiest het geslacht pas bij geboorte te ontdekken, kun je veel zaken al voorbereiden. Of het nu gaat om een geboortekaartje meisje of jongen, de boodschap en mailinglist kun je vast voorbereiden!

3. Waterproof hoes voor matras

In afwachting tot je water gaat breken? Met een waterproof matras hoes hoef je je in ieder geval niet druk te maken over je matras. Ook de eerste weken van je zwangerschap zul je nog met veel eigenaardig lichaamsvocht te maken krijgen: hormonen, lekkende melk, zweet, een lekkende luier… Wel zo prettig als dat niet in je matras belandt!

4. Maaltijden 

Het klinkt belachelijk om voedsel een maand lang voor te bereiden. Maar je gaat jezelf ontzettend dankbaar zijn met een volle vriezer op het moment dat de kersverse baby jou en je man al nachten lang wakker houden. Er zijn tal van websites die eenvoudige recepten aanbieden die geschikt zijn om in te vriezen en opnieuw op te warmen. 

5. Baby boek

Je loopt heus niet te hard van stapel door een babyboek te bestellen voor je baby er is. Want eerlijk is eerlijk, als de baby er eenmaal is zul je maar weinig tijd hebben het boek in te vullen. Vul dus van te voren alle 'pre' secties vast in: foto's van de babyshower, van vader en moeder, oma, broer, zus. Wanneer je baby er eenmaal is zul je met veel meer plezier het boek afmaken wanneer je er al in bent gestart!

Laatste berichten

Het beste matras voor een goede nachtrust

Het vinden van een goed matras kan best lastig zijn. Er is zoveel keuze en iedereen heeft natuurlijk een ander lichaam....

Meer zoals dit